Is parkeren op de luchthaven verstandig?

Eindelijk is het zover, met het hele gezin op vakantie met het vliegtuig. Genieten in het buitenland van de zon en de mooiste bezienswaardigheden. Maar voordat je kunt beginnen met genieten is de reis naar de luchthaven wel een puntje van zorg. Openbaar vervoer met kinderen en zoveel koffers is niet heel handig, parkeren op de luchthaven is een optie. Maar is parkeren op de luchthaven verstandig of kun je beter ergens buiten parkeren?

De beste optie is in ieder geval om het heft in eigen hand te houden. Dit betekent met de eigen auto naar de luchthaven. Dit scheelt veel stress van telefoontjes plegen, en op het moment van vertrek is het maar de vraag of je taxi op komt dagen. Een goede vriend kan je ook brengen, maar dan moet er vaak weer benzinegeld terugbetaald worden. Kortom met de eigen auto is niet alleen het voordeligst, maar voorkomt veel geregel en stress aan het begin van je reis. Hierdoor kun je op je gemak nog een spel spelen bij een online nederlands casino tijdens het wachten.

Buiten de luchthaven parkeren

Vaak is parkeren buiten de luchthaven voordeliger. Vanaf daar kun je in de meeste gevallen ook een shuttle nemen naar de vertrekhal. Met een beetje geluk kun je gebruikmaken van een mooie aanbieding waardoor parkeren nog voordeliger is. Ben je alleen dan is dit een goede en voordelige manier om je auto daar te parkeren.

Op het terrein van de luchthaven is parkeren niet altijd mogelijk. Door de grote stroom reizigers zijn er maar beperkte parkeerplaatsen. Ben je een gehaast type of met meerdere personen is daar parkeren wel ideaal. Bij veel parkeerplaatsen is het mogelijk om vooraf telefonisch een parkeerplaats te reserveren. In de meeste gevallen kun je de bagage pakken bij aankomst op de luchthaven, een chauffeur zet je auto netjes op de parkeerplaats.

Extra opties bij parkeren op de luchthaven

Parkeren buiten de luchthaven is meestal in de buurt van een hotel. Met een pendeldienst kunnen passagiers naar de vertrekhal toe. Met een beetje geluk heb je ook nog de optie om je auto te laten reinigen. Op deze manier rijd je met een schone auto weer naar huis toe. Je hoeft niet te wachten op een taxi of een bekende die je komt halen, direct instappen en naar huis rijden.

Om de veiligheid bij het parkeren buiten de luchthaven hoef je geen enkele zorg te hebben. Vaak zijn deze voorzien van goede verlichting, beveiligingscamera’s en er is 24 uur per dag een medewerker aanwezig om de parkeerplaats te bewaken. Toch is het verstandig om nooit waardevolle spullen in je auto achter te laten. Houd in je achterhoofd dat er altijd ingebroken kan worden al is de bewaking nog zo goed.

Parkeren op het terrein van de luchthaven

Parkeren op de luchthaven is ideaal. Je hoeft niet ver te lopen naar de vertrekhal en bent niet afhankelijk van een pendeldienst. Wel moet je er rekening mee houden dat het duurder is dan een parkeerplaats buiten het terrein. Voor mensen die geregeld gebruik maken van de parkeerplaatsen zijn er vaak mooie kortingsacties waardoor je een stuk voordeliger uit bent.

Houd er rekening mee dat je altijd wat tijd kwijt bent om de administratieve handelingen te verzorgen bij aankomst. Gelukkig ben je op loopafstand van de luchthaven zodat dit geen enkel probleem is. Een chauffeur biedt je altijd valetparking aan, hierdoor hoef je alleen je bagage te pakken en je kunt direct naar de luchthaven toe. Voor gehandicapten en kleine kinderen is parkeren op het terrein ook gemakkelijker, met een rolstoel of kinderwagen rijd je eenvoudig naar de vertrekhal toe.

Veiligheid bij parkeren op het luchthaven terrein

Een afgesloten parkeerplaats is veiliger om je auto neer te zetten dan een open ruimte buiten de luchthaven. De medewerkers die toezicht houden op de geparkeerde auto’s zijn erg op hun hoede wat betreft de beveiliging van het terrein. Vaak is er ook extra beveiligingspersoneel ingehuurd om diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Er wordt altijd aangeraden om alles van waarde uit de auto te halen voordat je deze verlaat.

Parkeren op Schiphol

Op luchthaven Schiphol heb je verschillende mogelijkheden om je auto te parkeren, voor zowel lang als kort parkeren. De volgende parkeerplaatsen zijn beschikbaar:

  • P1 parkeergarage bedoeld voor kort parkeren. Tevens een van de duurste parkeergelegenheden. Je betaalt 88 euro voor de eerste 2 dagen. Kort parkeren is €6,60 per uur. Voor 0-24 uur betaal je €46,50 en na 2 dagen €93,00. Daarna €100 per dag.
  • Parkeerplaats P3 kost de eerste dag €46,50 en voor de tweede dag betaal je €80, daarna €9,50 per 24 uur. Parkeren in de garage is iets duurder met €85 voor de eerste dag. Met de gratis pendelbus word je naar de luchthaven gebracht.
  • P6 Valet Parking is de duurste parkeergelegenheid. Afhankelijk van het seizoen en de reisduur. Ongeacht de tijd dat je auto op de parkeerplaats staat betaal je de eerste dag €70. Vanaf de tweede dag per uur €5,50 met een maximum van €45,50 per dag.